Peeter I lemmikroogade valmistamine

Kartulikroketid
Koostis(4-6 portsjonit):
1,4 kg kartuleid
2 muna
80 gr nisujahu
60 gr saia
1 dessertlusikas võid
Maitse järgi soola
Valmistamine:
Mundris keedetud kartulid koorida, riivida, lisada munad, jahu ja sool.Hästi segada ja jagada kroketiteks. Saiakuubikud praadida võis. Iga kroketi sisse panna 3-4 saiatükikest, vormida pallideks ja keeta vees 3-5 minutit.

Biifsteek hamburgi moodi
Koostis(1 portsjon):
150 gr loomalihalõike
2 muna
5 gr maitsetaimi
1spl võid
Maitse järgi soola
Valmistamine:
Maitsetaimed peenestada.
Liha kergelt soolata, vasardada,praadida peaaegu küpseks. Laduda pannidele. Munad vahustada koos soola ja maitsetaimedega, kallata lihale. Praadida kuni munad on küpsed. Serveerida pannil.

Vürtsitatud jook
Koostis:
1 l vett
150 gr suhkrut
150 gr mett
1 loorberleht
5 gr nelki, ingverit või kardemoni

Sama jook alkoholiga (hõõgvein)
Koostis:
1 l  punast kuiva veini
150 gr mett
0,2 gr kaneeli, nelki, muskaatpähklit
Valmistamine:
Mesi sulatada vees või veinis, lisada vürtsid, lasta keema tõusta.
Lasta seista 30 min ja valada läbi sõela.
Enne serveerimist kuumutada .